Stay connected (Niet met je smartphone!)

In deze tijd is het fijn een gevoel van verbinding te ervaren; mensen om je heen, iemand die even belt, een leuk appje stuurt, of jij belt iemand voor een goed gesprek, of een bezoekje (op afstand). Dit allemaal kan bijdragen aan je gevoel om van betekenis te zijn, of verbonden te zijn met anderen.

Soms, als het leven tegen loopt, is dat gevoel soms ook weer snel weg, afspraken worden afgezegd, dat gezellige uitje wat niet meer kan. Het kan in die situaties helpen om even stil te staan bij gewone dingen. Sta jij weleens stil bij bijvoorbeeld het brood wat je iedere dag eet? Hoe dit op je bordje is gekomen? De boer die het graan heeft geteeld en geoogst de vrachtwagenchauffeur die het naar de bakkersfabriek heeft vervoerd, alle mensen die bij jouw broodje zijn betrokken, vaak voor dag en dauw in de weer om te zorgen dat jij van je heerlijke broodje kan genieten.

Maar ook de mensen die in de kou of bij 30C hitte in de brandende zon, regen of strenge vorst de wegen aan het bouwen zijn, of het krantje wat voor dag en dauw in je brievenbus ligt. Zie jij jouw plek hierin? Voel je je deel van het geheel? Alle kleine radertjes passen precies in elkaar die mensen met elkaar verbinden.

Als jij het gevoel van verbinding mist is het misschien een tip om komende week eens iets te doen voor iemand die je niet (goed) kent en kijk wat het effect is. Dat hoeft niet iets groots te zijn, maar een telefoontje, een kaartje op de bus naar de zieke buurvrouw die je niet vaak spreekt, of een compliment aan de kassamedewerker in de supermarkt. Iets voor een ander doen, zonder er iets voor terug te verwachten, kan je het gevoel van verbinding, en je een goed gevoel geven.

error: Deze content is bescherm!!